کاربرد لایه سوزنی نمد در صنایع پوشاک

لایه سوزنی یا همان پارچه نمدی، یکی از پرکاربردترین پارچه‌ها در میان منسوجات بی‌بافت است. امروزه منسوجات بی‌بافت، به دلیل ویژگی‌ها و کاربردهایی که دارند توانسته‌اند بخش بزرگی از تولیدات صنعت نساجی را به خود اختصاص دهند. لایه سوزنی نمد به علت قیمت مناسبی که دارد، در بازار مورد توجه بازاریان و همچنین عموم مردم قرار گرفته است. گروه‌ بازرگانی و صنعتی سایت لایی ابرینه، با تولید انواع مختلفی از لایه‌های سوزنی با گرماژ، عرض و رنگ‌های مختلف در بهترین کیفیت آماده عرضه مستقیم و بدون هرگونه واسطه این پارچه‎ها است. لایه سوزنی نمد در صنایع پوشاک و سایر صنایع کاربردهای فراوانی دارد که در ادامه با آن‌ها بیشتر آشنا خواهید شد.

پارچه لایه سوزنی چیست؟

همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، لایه سوزنی در بعضی مواقع با نام پارچه نمدی در میان مردم شناخته می‌شود. درخصوص معرفی نمدها می‌توان گفت که یکی از قدیمی‌ترین منسوجاتی است که به‌دست بشر ساخته شده و شواهد و اطلاعات نشان می‌دهند، قدمت نمدها به قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد. از طرفی، این محصولات با به هم فشردن الیاف پشم تولید می‌شوند. البته همچنان تولید سنتی نمد از رونق قابل توجهی برخوردار است، اما امروزه با تکنولوژی‌های مدرن تولید می‌شود و بسیار متنوع‌تر می‌باشد. این تنوع هم به شیوه تولید و هم به نوع الیاف مربوط می‌شود.

لایه سوزنی از جمله منسوجات بی‌بافتی است که مانند نمدهای قدیمی از فشرده‌شدن و متراکم‌شدن الیاف به هم تهیه می‌شود؛ البته با روش‌های متفاوت. درگیر کردن و به‌هم فشردن الیاف با یکدیگر در نمدهای قدیمی از طریق مالش انجام می‌شد. اما پارچه‌های نمد امروزی با تکنولوژی سوزن‌زنی تولید می‌شوند به همین علت به آن‌ها لایه سوزنی نیز گفته می‌شود. از تفاوت‌های مهم دیگر، به نوع الیاف مربوط می‌شود که در گذشته از الیاف طبیعی پشم برای تهیه نمد استفاده می‌شد اما امروزه الیاف مصنوعی مانند پلی‌استر و اکریلیک جایگزین الیاف‌های طبیعی شده‌اند. الیاف مصنوعی در موارد بسیار بهتر از الیاف طبیعی برای تهیه نمدها هستند. لایه سوزنی یا پارچه نمدی از لحاظ کاربردی به دسته صنعتی و تزئینی تقسیم می‌شود که هر کدام از این لایه‌ها دارای کاربردها و ویژگی‌های خاص خود هستند.

لایه سوزنی نمد در چه صنایعی کاربرد دارد؟

صنایع پوشاک

لایه سوزنی نمد در صنایع پوشاک کاربردهای زیادی دارد. این لایه علاوه بر اینکه ایستایی لباس را افرایش می‌دهد، بلکه آن را مستحکم‌تر می‌کند. بر همین اساس، برای نتیجه بهتر، اهمیت انتخاب لایه اصولی و درست برای هر قسمت از لباس ضروری است. لایه سوزنی به‌طور گسترده در قسمت‌هایی مانند سجاف جلوی مانتو یا کت، آستین، یقه و دمپای لباس بکار می‌رود. استفاده از لایه سوزنی در دوخت لباس‌هایی که از پارچه‌های ضعیف‌تری تشکیل شده‌اند، اهمیت دارد؛ زیرا استفاده از آن باعث افزایش دوام و مقاومت پارچه می‌شود. لباس‌هایی که با پارچه‌های لطیف دوخته می‌شوند، از لایه سوزنی برای افزایش استحکام بهره می‌برند.

در لباس‌های مجلسی بهتر است از این لایه استفاده شود تا در حین حرکت فرد، لباس به راحتی از همدیگر جدا نشود. ویژگی و موارد استفاده از لایه سوزنی در پوشاک بسیار گسترده است. از افزایش دوام و استحکام گرفته تا جلوگیری از چروک شدن پارچه‌های نخی، لایه در دوخت پوشاک نقش حیاتی دارد. لایه‌های سوزنی به‌عنوان یک عضو مهم در دوخت لباس‌ها شناخته می‌شوند؛ زیرا تاثیر مستقیمی بر کیفیت و ایستایی لباس دارند. انتخاب لایه مناسب بر اساس میزان چسبندگی و انعطاف‌پذیری آن در هماهنگی با نوع پارچه و لباس اهمیت دارد. لازم است بدانید که برخی از پارچه‌ها تراکم بافت پایین‌تری دارند. معمولا این دسته از لباس‌ها مقاوم نیستند و بر اثر یک فشار و یا کشش، از هم جدا می‌شوند. اصولا به منظور دوخت این پارچه از لایه سوزنی استفاده می‌شود تا استحکام آن افزایش پیدا کند.

در اکثر موارد، به منظور افزایش استحکام و دوام در دوخت پارچه‌های گران قیمت مانند ابریشم از لایه سوزنی نمد استفاده می‌شود. در شرایطی که قسمت‌هایی از لباس نیاز به گلدوزی و یا کاردست داشته باشند، به منظور ایست بهتر این دسته از تزئینات، باید از لایه سوزنی استفاده کرد. به منظور دوخت اصولی و بهتر پارچه‌های کشی می‌توانید از لایه سوزنی استفاده کنید. در این صورت، ایستایی لباس تا حد زیادی افزایش پیدا می‌کند و حالت کشسانی پارچه گرفته می‌شود. برخی از پارچه‌ها مانند نخی، به سادگی چروک می‌شوند. در این دسته از پارچه‌ها می‌توانید به منظور جلوگیری از چروک‌شدن بیش از اندازه آن‌ها از لایه سوزنی مناسب استفاده کنید.

ایزوگام

لایه سوزنی، منسوج‌نبافته پلی‌استر محسوب می‌شود که با استفاده از تکنولوژی سوراخکاری و سوزن‌ زنی ساخته می‌شود که ویژگی‌های فیزیکی و مکانیکی ویژه‌ای دارد. لایه سوزنی تحت تاثیر فشار مکانیکی و فرآیند سوزن‌زنی تولید می‌شود. لایه سوزنی در صنعت کاربردهای فراوانی دارند. از ویژگی‌های لایه سوزنی می‌توان به مقاومت در برابر ضربه، مقاومت کششی بالا، خواص هیدرولیکی ویژه، طول عمر بالا، مقاومت در مقابل ساییدگی و یکنواختی بافت اشاره کرد. از لایه سوزنی در صنایع متفاوتی مانند راهسازی، صنعت خودروسازی، زهکشی، ایزوگام و مواردی از این قبیل استفاده می‌شود.

صنعت ایزوگام یکی از صنایعی می‌باشد که لایه سوزنی و پلی‌استر از اصلی‌ترین مواد بکار رفته در آن هستند. لایه‌های تشکیل دهنده ایزوگام دولایه، معمولا از تیشو و لایه سوزنی پلی‌استر می‌باشند. لایه سوزنی بکار رفته در ایزوگام اصولا پلی‌استر سوزنی و پلی‌استر اسپان باند می‌باشد. یکی از ویژگی‌های بارز لایه سوزنی پلی‌استر را می‌توان عوض‌شدن و تغییر فرم‌پذیری و حالت در اثر حرارت اشاره کرد و همچنین مقاومت کششی بالای این لایه‌ها موجب تقویت عایق‌های رطوبتی بر روی سطوح گرم و سرد می‌شود.

لایه سوزنی پلی‌استر از گرانول‌های ترموپلاستیک و یا از بافت مواد پلاستیکی تولید می‌شوند که در اثر ذوب و حرارت این مواد حاصل می‌شوند. نحوه کار به این روش است که گرانول‎های ترموپلاستیک و یا کلوخه‌های بازیافتی ترموپلاستیکی، در کارخانجات تولید الیاف پلی‌استر به صورت الیاف تولید و بسته‌بندی می‌شوند. الیاف‌های تولید شده در کارخانجات تولید لایه سوزنی مراحل حلاجی، سوزن‌زنی، لایه‌گذاری، پرس و مرحله رول شدن را سپری می‌کنند که محصول تنهایی به صورت لایه سوزنی به بازار مصرف ارائه می‌شوند. در صنعت تولید عایق‌های رطوبتی، ایزوگام‌های تولید شده به 2 محصول ایزوگام تک لایه که لایه اصلی همان لایه سوزنی پلی‌استر می‌باشد و ایزوگام دولایه که یک لایه تیشو بیشتر نسبت به ایزوگام تک لایه دارد. برخی از ویژگی‌های لایه سوزنی در ایزوگام شامل موارد زیر می‌باشد:

• لایه سوزنی باید مطابق با استاندارد 3880 ساخته شود.
• لایه سوزنی تولید شده باید 100 درصد از پلی‌استر باشد.
• لایه سوزنی باید یکنواخت و مسطح باشد و هیچ‌گونه ناهمواری نداشته باشد.
• لایه سوزنی تولید شده نباید در دمای 10 تا 70 درجه سانتی‌گراد چسبندگی داشته باشد.

خودرو

لایه سوزنی در صنعت خودرو کاربردهای فراوانی دارد. علت استفاده از لایه سوزنی در اتومبیل‌ها این است که با توجه به ساختار چند زاویه‌ای بودن قسمت‌های اتومبیل و زاویه‌دار بودن گوشه‌ها، باید از متریالی استفاده کرد که به آسانی قالب قسمت موردنظر را پوشش دهد. دلیل دیگر استفاده از لایه خودرو، جلوگیری از انتقال صدا به درون خودرو می‌باشد که نه تنها صدا بلکه برای تنظیم‌شدن دمای داخل اتاق خودرو هم مورد توجه قرار می‌گیرد. لایه خودرو در تابستان مانع خروج هوای خنک ایجاد شده به وسیله کولر می‌شود و در فصل سرما هم از خروج هوای گرم به بیرون جلوگیری می‌کند.

لازم است بدانید که لایه سوزنی در صنعت خودرو، به دلیل ویژگی‌هایی که دارد موجب بالا رفتن عمر بدنه خودرو نیز می‌شود؛ زیرا باعث می‌شود آب، چربی و سایر آلودگی‌ها بر روی کف اتومبیل و سایر آلودگی‌ها بر روی دیواره و کف اتومبیل ننشیند و به نوعی محافظ بدنه ماشین محسوب می‌شود. نمد خودرو از منسوجات نبافته‌ای است که از الیاف پلی‌استر تولید می‌شود. الیاف پلی‌استر تولید شده را می‌توان در رنگ‌ها و کیفیت‌های متفاوت تولید کرد که عمده مواد اولیه در تولید الیاف را می‌توان مواد درجه یک پالایشگاهی و مواد بازیافتی دانست.

لایه سوزنی در صنعت خودروسازی و در قسمت کفپوش خودرو مورد استفاده قرار می‌گیرد. همانطور که می‌دانید، لایه خودرو در پایین‌ترین قسمت کف اتاق اتومبیل قرار می‌گیرد و نقش مهمی در زیبا سازی درون خودرو دارد که می‎توان آن را جزو لوازم جانبی خودرو در نظر گرفت. البته لایه سوزنی فقط به کف داخل اتاق اتومبیل محدود نمی‌شود و از موارد دیگر مصرف لایه سوزنی در صنعت خودرو می‌توان به سقف اتاق، صندوق عقب، کاپوت و همچنین عایقی برای جلوگیری از انتقال صدای موتور به داخل اتاق خودرو هم نام برد.

لایه سوزنی در صنعت خودرو در برابر جذب آب بسیار بالا است و قیمت مناسب‌تری هم نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی دارد. عایق درب موتور یا کاپوت از لایه سوزنی صنعتی تولید می‌شود و مخصوص هر خودرو ساخته می‌شود. این عایق موجب می‌شود در فصل سرما موتور خودرو زودتر گرم شود و همچنین جهت جلوگیری از انتقال صدای موتور به درون اتاق ماشین استفاده می‌شود و در جلوگیری از یخ زدگی آب رادیات و شیشه شورهای ماشین هم نقش موثری دارد. لایه سوزنی در کاپوت، بیشتر به صورت تزئیینی است که در رنگ‌بندی‌های مشخص بر اساس رنگ خودرو تولید و مورد استفاده قرار می‌گیرد. جنس کاپوت خودرو از الیاف مصنوعی با پوشش متفاوتی می‌باشد. تمامی محصولات نمد خودرو به وسیله شرکت فنی مهندسی سایپا و ایران خودرو تایید و مورد استفاده در خط اصلی مونتاژ خودرو قرار می‌گیرد. لایه‌های سوزنی برای سقف انواع خودرو متفاوت است.

انواع پارچه لایه سوزنی

تزئینی

لایه سوزنی یا پارچه‌های نمدی تزئینی در رنگ‌های بسیار شاد و متنوع تولید می‌شوند. از این نمدها در موارد مختلفی مانند دوخت و تولید، انواع عروسک‌های نمدی، گیفت‌ها، انوع اکسسوری‌ها، کیف، جامدادی و… استفاده می‌شود. لایه‌های سوزنی در طرح‌های مختلف مانند ساده، چاپ دیجیتال، خالدار، گلدار تولید و به بازار عرضه می‌شود. نوع ساده آن یکی از پرکاربردترین و پراستفاده‌ترین‌ها بین نوع‌های دیگر لایه سوزنی نمد است. نمدهای تزئینی در دو ضخامت 2 و 4 میلی‌متری تولید می‌شوند و کاربرد این پارچه‌ها بیشتر جنبه تزئینی دارد. پارچه‌های نمدی خالدار، گلدار و چاپ دیجیتال نیز از چاپ روی پارچه‌های نمدی ساده به‌دست می‌آیند.

صنعتی

لایه سوزنی صنعتی یا نمدی صنعتی بیشتر در صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع پارچه‌ها در صنعت خودروسازی برای تولید انواع لرزش‌گیرها، فیلتر، لایی، پوشش‌ها و… کاربرد دارد. از طرفی، برای عایق کاری صوتی، انواع فیلترهای صنعتی و واشرها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. جالب است بدانید، نمد صنعتی یکی از مهم‌ترین ملزومات در صنعت به‌شمار می‌رود. نمدهای صنعتی به‌گونه‌ای تولید می‌شوند که بتوانند حرارت بسیار بالایی را تحمل کنند. همچنین این لایه برخلاف نوع تزئینی آن، در ضخامت‌های مختلفی تولید می‌شوند.

لایه سوزنی چگونه تولید می‌شود؟

همانطور که می‌دانید، لایه سوزنی یا همان نمد در دسته منسوجات بی‌بافت قرار دارد. منسوجات بی‌بافت در حالت کلی به سه روش تثبیت مکانیکی، شیمیایی و حرارتی تقسیم می‌شود. پارچه لایه سوزنی به روش تثبیت مکانیکی تولید می‌شود. روش تثبیت مکانیکی خود به دو روش دیگر یعنی سوزن‌زنی و آب گره تقسیم می‌شود. به پارچه‌هایی که به روش آب‌گره تولید می‌شوند، اصطلاحا پارچه اسپانلس گفته می‌شود. جالب است بدانید پارچه اسپانلس بیشتر در خدمات بهداشتی و درمانی کاربرد دارد اما پارچه لایه سوزنی به روش سوزن‌زنی تولید می‌شود.

به این صورت که الیاف‌ها پس از حلاجی در لایه‌های نازک از الیاف بر روی هم قرار می‌گیرند و پس از آن به کمک سوزن‌زنی و با استفاده از تعداد بسیار زیادی از سون الیاف فشرده و متراکم می‌شوند. لایه‌های سوزنی در چهار مرحله تولید می‌شوند. الیاف ابتدا ریسیده می‌شوند و به طول چند سانتی‌متر برش می‌خورد و به‌صورت عدل در می‌آید. سپس این الیاف کوتاه مخلوط شده، در یک فرآیند چند مرحله‌ای باز شده، روی یک نوار نقاله پخش می‌شود و توسط فرآیندهای هواریزی، ترریزی، کاردینگ و لایه‌گذاری یک لایه صاف و یکنواخت را تشکیل می‌دهند.

خرید لایه سوزنی نمد

در حال حاضر به علت درخواست بالا برای خرید لایه سوزنی نمد، کارخانه‌های زیادی به تولید لایه سوزنی نمد مشغول هستند. خوشبختانه، تولیدکننده‌های لایه سوزنی ایرانی، محصول با قیمت مناسب و کیفی را در مقایسه با رقبای خارجی تولید می‌کنند. اگر قصد خرید عمده یا تک لایه سوزنی نمد را دارید، می‌توانید از سایت لایی ابرینه اقدام کنید؛ زیرا این سایت تولیدکننده انواع لایه سوزنی نمد با قیمت و کیفیت بسیار بالا است. با خرید عمده و مستقیم از سایت لایی ابرینه و حذف واسطه‌ها، پارچه موردنظر خود را با قیمت مناسب‌‌تری تهیه و در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنید.

کاربرد لایه پلی استر در صنایع پوشاک

وزن سبک، عایق حرارتی مناسب، قابلیت شستشو و ایجاد ظاهری زیبا باعث شده است که استفاده از لایی های پلی استر حجیم در این صنعت به امری متداول تبدیل گردد. ساختار عمودی الیاف لایی عمودی ( لایی بافکو ) باعث‌شده است که از خاصیت حجیم دهندگی بسیار برخوردار باشد پس از دوخت یا پنبه دوزی لایی با پارچه، زیبایی سطح پوشاک بیشتر شود .نمونه ای از کاربرد این محصول در کاپشن، اورکت، پیش بند، دستکش و… می باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *