همه چیز درباره نگهداری و تعمیرات دستگاه های نساجی
به طور کلی دستگاههای نساجی تجهیزات و ابزارهای مورد نیاز در تولید پارچه و منسوجات نساجی هستند. در واقع ماشین آلات نامی کلی برای این تجهیزات میباشد. در شرکتهای عظیم کاهش هزینههای مرتبط با تعمیر و نگهداری، در راس نگرانیهای مدیریت شرکت نیز قرار دارد. نگهداری و تعمیرات دستگاه های نساجی اهمیت بسیار زیادی دارند.
همچنین توجه داشته باشید که برنامهریزی کارهای نگهداری و تعمیرات نیز میتواند بهبود عملکرد و کارایی ماشین آلات، جلوگیری از توقفات ناگهانی، کاهش هزینههای نگهداری و تعمیرات، افزایش عمر مفید دستگاهها، و همینطور حفظ ایمنی و آسایش کارکنان را تضمین نماید. البته بهتر است در جریان باشید که این برنامهریزی موجب بهبود بهرهوری و سرمایهگذاری در تجهیزات و ماشینآلات میشود. در این مقاله قصد داریم به همه چیز درباره نگهداری و تعمیرات دستگاه های نساجی بپردازیم؛ لطفا تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
همه چیز درباره نگهداری و تعمیرات دستگاه های نساجی
در متن زیر به یکسری از نکات و راهنمای کلی برای نگهداری و تعمیرات دستگاه های نساجی خواهیم پرداخت؛ لطفا به تمام موارد زیر دقت نمایید:
• برنامهریزی نگهداری:
برنامهریزی بسیار منظم و دقیق جهت نگهداری دستگاههای نساجی بسیار پراهمیت است. در واقع این برنامه شامل بررسی دورهای، تعمیرات پیشگیرانه و تعمیرات عادی میباشد. همچنین توجه داشته باشید که برنامهریزی دقیق و منظم به شما عزیزان کمک میکند تا مشکلات را در مرحلههای اول تشخیص دهید و از خرابیهای جدی جلوگیری کنید.
• بررسی و تعویض قطعات:
قطعات کهنه، فرسوده و خراب در دستگاههای نساجی بایستی سر وقت و به موقع تعویض گردند. بررسی دورهای قطعات و تعویض آنها در صورت لزوم، از خرابیهای جدی جلوگیری مینماید و عمر مفید ماشین آلات را نیز زیاد میکند.
• تمیز کردن و روغنکاری:
دستگاههای نساجی بایستی به طور مکرر و منظم تمیز شوند تا از رسوبات و ذرات معلق داخل آنها جلوگیری گردد. همینطور روغنکاری منظم قطعات متحرک دستگاههای نساجی را حفظ مینماید و از سایش بیش از حد آنها جلوگیری میکند.
• آموزش کارکنان:
آموزش کارکنان در به کارگیری درست و صحیح از دستگاههای نساجی و روشهای نگهداری مناسب بسیار پراهمیت میباشد. کارکنان بایستی با عملکرد ماشین آلات و نحوه رفع مشکلات رایج آشنایی داشته باشند تا بتوانند به طرز صحیح با دستگاهها کار کنند و همچنین در صورت خرابی، اقدامات مناسب را به به موقع انجام دهند.
• نگهداری سیستمهای الکترونیکی:
در دستگاههای نساجی امروزی، سیستمهای الکترونیکی اهمیت زیادی دارند. جهت نگهداری این سیستمها حتما باید از شرایط محیطی مناسب (دما، رطوبت و …) اطمینان حاصل گردد و در صورت ایجاد خرابی، تعمیرات لازم را انجام داد.
در پایان برای نگهداری و تعمیرات دستگاه های نساجی بهتر است با تولیدکنندگان دستگاههای نساجی یا تکنسینهای متخصص در این زمینه مشورت نمایید تا راهنماییهای بسیار دقیقتری دریافت کنید. در حقیقت طیف عظیمی از دستگاه نساجی برای دوخت پارچه و تولید لباس، فرش و سایر کالاهای نساجی به کار گرفته میشود که تمام دستگاههای فوق احتیاج به نگهداری و تعمیر دارند.
آشنایی با فرآیند نساجی
• فرآیند ریسندگی:
زنجیره نساجی با تولید نخها آغاز میگردد؛ این نخها از مواد اولیه مختلفی نظیر پنبه، کتان، پشم، کنف، پشم بز، نایلون، پلیاستر و … تولید میشوند. البته با توجه به طیف عظیمی از محصولات، آمادهسازی کیفی مواد خام به شدت فرق میکند. دستگاههای آمادهسازی کارخانه ریسندگی وظیفه تولید الیاف را به صورت نخ دارند.
همچنین برای انجام این کار دستگاههای توپ بازکن، پاککننده، میکسر، کاتر و ماشین شانهزن نیز مورد احتیاج میباشد. البته توجه داشته باشید که فرآیندهای گوناگونی بسته به محصول مورد استفاده انجام میشود و در پایان میتوان الیاف را به صورت نخ مورد استفاده قرار داد.
• فرآیند تولید منسوجات:
بهتر است بدانید که در مرحله بعد نخها را با ماشینهای بافنده، قلاببافی مینمایند یا به صورت پارچه نساجی تبدیل میکنند. در حقیقت بافندگی نوع قالب تولید پارچه را تعیین میکند. پیش از آغاز فرایند بافت، بایستی آمادهسازیهایی بر روی نخ صورت گیرد. از جمله این موارد نیز میتوان به پیچش، تابیدن، برش مقطعی و همینطور صاف کردن اشاره نمود.
ماشینهای ویژهای برای این کارها وجود دارد که مرتبط با آمادهسازی بافندگی میباشد. منسوجات بافته شده کاربرد زیادی دارند که از لباس گرفته تا فرش، تولید پارچه و تولید منسوجات اختصاصی.
• فرآیند تکمیل منسوجات:
پارچه به وجود آمده در فرآیند تکمیل نساجی خصوصیات زیادی دریافت میکند؛ رنگ، چاپ و پرداخت میشود، به مواد مخصوص آغشته میگردد یا الگوهای برش اعمال میشود. در این بخش از فرآیند، پرداخت خشک و مرطوب فرق میکند. فرآیند تکمیل نساجی به صورت مکانیکی یا با به کارگیری از مواد شیمیایی صورت میگیرد. همچنین گلدوزی پارچه نیز جزء فرآیند تکمیل نساجی میباشد.
در هنگام استفاده از فرآیندهای ترموکات، برش لیزری، بندزنی و پولک دوزی ممکن است که محصولات بسیار خاص و شیک شوند و در پایان پارچه اتمام شده اغلب توسط خیاطی و تولیدی پوشاک و منسوجات مورد استفاده قرار میگیرد.
ایمنی دستگاههای نساجی
کار با ماشین آلات نساجی همیشه با خطرات و حادثههای غیر قابل پیشبینی همراه میباشد. به طور معمول این خطرات و آسیبها بر اساس بندهای 5 و 6 استاندارد ملی ایران لحاظ میشوند.. البته توجه داشته باشید که این خطرات به دو دسته مهم تقسیمبندی شدهاند. دسته اول نیز خطراتی میباشند که با نام الزامات ایمنی عمومی مطرح میگردند.
این خطرات نیز در بند 5 استاندارد مرتبط با آنها پرداخته گردیده است. دسته دوم خطراتی میباشند که با عنوان خطرات خاص و ویژه و در بند 5 استاندارد معرفی شدهاند. قبل از استفاده از استاندارد مربوط به ماشین آلات نساجی بایستی از وجود خطرات و آسیبها مطمئن شد. لازم است بیان شود که خطرات مهم این دستگاهها به طور معمول در رابطه با الزامات ایمنی مد نظر گرفته میشوند.
انواع مدلهای ماشین آلات نساجی
مدلها و انواع مختلفی از دستگاههای نساجی در بازار نیز موجود میباشد. به طور کلی جهت تولید پارچه بایستی از ماشینها و دستگاههایی با مدل و انواع گوناگون استفاده گردد. انواع ماشین و دستگاههایی که در صنعت نساجی استفاده میشوند به 4 بخش تقسیمبندی میشود که در متن زیر به بررسی آنها میپردازیم:
• ماشین آلات مورد استفاده در مراحل ابتدایی.
• ماشین آلات ویژه چاپ پارچه.
• ماشین آلاتی که در مرحله پایانی و تکمیلی استفاده میشوند.
• دستگاههای مخصوص رنگرزی الیاف.
سخن پایانی
دستگاههای نساجی انواع مختلفی دارند که از هر کدام با هدف و منظور خاصی استفاده میگردد. به طور کلی برای آشنایی هر چه بیشتر با انواع دستگاههای مورد استفاده در این صنعت نیاز است با انواع نساجی آشنا شد. یکی از مشکلات عمده صنعتگران ایرانی در سالهای گذشته، گرانی دستگاههای نساجی و قطعات نو میباشد.
همچنین محدودیتهای مالی اعمال شده به خاطر تحریمهای سیاسی، مشکل تولیدکنندگان ایرانی را زیاد کرده است. در حال حاضر صنعت نساجی کشورمان تا حدود زیادی به واردات و خرید دستگاههای دسته دوم وابسته میباشد. در این مقاله سعی کردیم به همه چیز درباره نگهداری و تعمیرات دستگاه های نساجی بپردازیم. برای اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق همین سایت (لایی ابرینه) با مشاوران حرفهای ما در ارتباط باشید. از شما تشکر میکنیم که تا انتهای این مطلب همراه ما بودید.
چنانچه نیازمند انواع نمد ژئوتکستال برای مصارف نمد عایق رطوبتی، نمد زیرسازی جاده، نمد سدسازی، نمد زیرسازی راه آهن، نمد زهکشی و نگهداری مایعات، نمد خطوط گاز، نمد کنترل فرسایش خاک، نمد صنایع خودرو، نمد چرم سازی، نمد صنعت پوشاک هستید به راحتی میتوانید با تیم مهندسی شرکت لایی ابرینه در تماس باشید.